Предстои да бъде установена самоличността на лицатаРайонна прокуратура – Русе наблюдава

...
Предстои да бъде установена самоличността на лицатаРайонна прокуратура – Русе наблюдава
Коментари Харесай

Двадесет и осем души са задържани при опит да преминат незаконно границата през Дунав мост

Предстои да бъде открита самоличността на лицата

Районна прокуратура – Русе наблюдава досъдебни производства, формирани по тази причина, че на 23.08.2022 година, на взаимен българо-румънски Граничен контролно-пропусквателен пункт “Дунав Мост “-Русе, са хванати 28 лица, създали опит да преминат през границата на Република България без разрешението на надлежните органи на властта.

Лицата са транспортирани в хладилно ремарке на товарен автомобил, ръководен от турски жител, който също е арестуван за изясняване на случая. По първични данни лицата са качени в товарния автомобил на няколко пъти на разнообразни места на територията на Република България. Четири от лицата са показали, че са от Сирия, а останалите – от Република Ирак, като не носят документи за идентичност.

Всичките двадесет и девет души са арестувани за 72 часа до довеждането им пред съда. Същите са настанени в ареста на Областно звено „ Изпълнение на наказванията “, като следва Районна прокуратура - Русе да внесе искане до Районен съд - Русе за взимане по отношение на тях на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

По време на следствието следва да бъде открита самоличността на лицата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР